Meestal schrijf ik niet zoveel. Ik ben meer van het gevoel leggen in mijn foto’s. Tijdens familiereportages zie je een enthousiaste fotograaf voor je staan. Ik doe af en toe gek en geen houding is me te dol om maar een mooie foto te maken. Vandaag toch maar eens in de pen geklommen om aan deze blog te werken. In de tussentijd word er hard gewerkt aan mijn vernieuwde website. We hebben besloten om de naam PBBfotografie te veranderen in Patricia Mallens Fotografie. Dit komt iets vriendelijker over en sluit beter aan bij de trouwreportages en familiereportages die ik maak. Ik zal me ook even verder voorstellen. Ik woon in het Brabantse Rijen met mijn man en zoon. Van origine kom ik vanuit de Zeeuwse klei. Daar heb ik tot mijn 18e gewoond. Ben daarna gaan studeren in Rotterdam en heb een vervolgstudie gedaan welke me in 1 jaar in België, Spanje en Engeland bracht. Na wat omzwervingen in Rijen terecht gekomen. En woon daar nu als sinds 2003. In al die tijd had ik ook altijd wel een camera bij me. Herinneringen vast leggen voor de toekomst.

Ik ben inmiddels de 40 gepasseerd en al 20 jaar enthousiast aan het fotograferen. Wat begon als hobby is langzaam uitgegroeid tot een ware passie. In mijn vrije tijd maak ik vooral veel macro foto’s. En in mijn studio in Rijen maak ik familie foto’s. Af en toe komt er ook wel eens een cake smash tussendoor. Ook dat is genieten. Eerst durft een kleintje de taart bijna niet aan te raken. Om aan het eind er dwars doorheen te glibberen en ik nog dagen erna de zoete geur van de taart op zolder kan bespeuren. Huwelijksreportages vind ik ook geweldig om te doen. De gezonde spanning vooraf. Welke een goede portie adrenaline geeft, om tijdens de trouwdag een stralends bruidspaar  te kunnen fotograferen in alle creativiteit.  

Ik kan zelf ten volste genieten van al het kleine wat je vaak dicht bij huis kunt vinden. Ben dan ook vaak aan het wandelen in het Brabantse land, natuurlijk wel met de camera mee.  Je weet nooit wat je tegen komt.  

In 2014 ben ik begonnen met PBBfotografie. Ik besloot van mijn hobby mijn werk te maken. In de tussentijds weten velen mij al te vinden. Het is leuk om soms een gezin meerdere jaren te kunnen volgen. Huwelijksdag, zwangerschapsreportage, newbornreportage en daarna de cakesmash. De ontwikkeling mee te mogen maken van een koppel wat zich vormt tot een liefdevol gezin.

Tevens kom je mijn foto’s al op verschillende plekken tegen. In het gemeentehuis van Gilze Rijen, in de wachtkamer bij de dokter onder de Vita, bij de dkt notarissen Rijen en natuurlijk in menig huiskamer. Het begint al een mooie nalatenschap te worden. Het is een eer om anderen van mijn foto’s te mogen laten genieten. Vooral in deze vreemde tijd. Ik merk dat ik niet genoeg kan benadrukken hoe waardevol het is om als gezin op de foto te gaan. Authentiek en met spontaniteit; gewoon zoals je bent. Hoe het nu is, kan natuurlijk zo veranderen…..

Ik ben bijna klaar met mijn eerste blog. Ik hoop dat er nog velen zullen volgen via Patricia Mallens Fotografie. Het is leuk om een fotografisch beeld proces van idee, uitwerking, fotoreportage tot nabewerking vast te kunnen leggen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *